Káposzta szezON
A káposzta az erdélyi konyha ikonikus étele, kiemelt helye van az ünnepi asztalon, de még az őszi szüretekről sem hiányozhat. Elkészítési módja és a hozzávalók listája végtelen lehetőségeket rejt magában, hiszen „ahány ház annyi szokás”.
A székely káposzta a káposztából készült ételek egyik népszerű fogása. Ennek oka, hogy a háziasszony a vendégek fogadása előtt el tudja már készíteni, tejföllel és kenyérrel tálalva pedig verhetetlen az egytálételek sorában.
A székely káposzta hagyományosan sertéshúsból és savanyú káposztából készül, azonban a különböző füstölt finomságokkal még inkább harmonizál a savanyú ízvilág. A Székely Csemege minőségi sertéshúsból, autentikus fűszerezéssel készült füstölt csülke kiemeli a hús valódi ízét, amely a bükkfán való füstölésnek köszönhető. Ha további füstös kalandokra vágyunk a sörkolbász is kiváló társítás lehet a káposztás ételeinkhez. Ezen kolbászkülönlegesség nemcsak a sör szerelemeseinek kínál kulináris pillanatokat, hanem minden húskedvelő számára egy karakteres ízvilágot rejt magában.
Hihetetlennek tűnik, de a káposztás ételek számos kedvező hatást fejtenek ki szervezetünk egészséges működésére nézve.
Fehérjetartalom: A húsból és káposztából készült ételeket magas fehérjetartalom jellemzi, amely kiemelt szerepet játszik az izmok regenerálódásában és a sejtek építésében.
Rosttartalom és probiotikumok: A káposztában lévő rostok és probiotikumok elősegítik az emésztést, hozzájárulnak az egészséges bélflórához, így az immunrendszerünk alapját képezik.
Vitaminforrás: A káposztában található K-vitamin segít a koncentrációban, a szellemi frissesség megőrzésében.
A tudatos táplálkozás a változatoson étrenden túl, a minőségi termékek előnyben részesítését is jelenti. A Székely Csemege füstölt húskészítményeinek titka a gondosan válogatott alapanyagokban, a tradicionális fűszerezésben és a generációról generációra átörökített receptekben rejlik. A döntés pedig a miénk, hogy mi kerüljön az asztalunkra!